Kun hankintayksikkö tekee hankinnat omalta sidosyksiköltään, puhutaan in house -periaatteesta. Sidosyksikkö on erillinen toimija, johon hankintayksiköllä on määräysvalta. Hankintayksikkönä voi toimia esimerkiksi kunta, joka ostaa palveluita omistamaltaan sidosyksiköltä. Kuntien Hetapalvelut Oy on kasvava talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava yhtiö, jossa yhteistä määräysvaltaa käyttävät kymmenkunta suomalaista kaupunkia ja kuntaa. Kasvaneen asiakasmäärän vuoksi Hetalla on päivitetty osakassopimusta ja yhtiöjärjestystä, jotta omistuspohjan laajetessa tosiasiallisen määräysvallan kriteeri täyttyy ja sidosyksikköasema pysyy turvattuna.

Hieno uutinen, toimimme jatkossa Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n juridisena kumppanina laajasti eri oikeudenaloilla.

SEKES ry:n muodostavat kaupunkien ja kuntien kehitysyhtiöt tai elinkeinotoimet kautta maan. SEKESin jäsenorganisaatiot työskentelivät vuonna 2019 syvemmin 45 000 yrityksen kanssa.

https://www.linkedin.com/company/sekes/

https://www.sekes.fi/

#inhouse #kilpailuneutraliteetti #sidosyksikkö #kuntayhtiöt #kunnat #juridiikka #kiinteistöjuridiikka #rahoitus #verotus #yritysjärjestelyt

Työsuhdeasioita, pulmatilanteita palvelun toimittajan kanssa, selvityksiä hallinnon suuntaan… esimerkiksi tällaisia asioita yritys voi kohdata yhden toimintavuoden aikana. Palveluneliö Oy on nimensä mukaisesti monenlaisia palveluita, kuten kotihoitoa, kotisairaanhoitoa ja kiinteistöhuoltoa tarjoava Etelä-Suomessa toimiva yritys. Monipuolinen ja kasvava toimija kohtaa myös monenlaisia haasteita. Oman osaamisen rajojen tullessa vastaan on tärkeää, että yrityksen kumppanina on tuttu ja luotettava lakimies. Palveluneliön toimitusjohtaja Satu Hietanen kiittelee Lakiasiaintoimistoa ripeästä ja asiantuntevasta, mutta ystävällisestä juridisesta avusta nyt vuoden kestäneen yhteistyön aikana.

70-vuotissyntymäpäivänsä lähestyessä Ulla Räsänen-Virtanen alkoi tosissaan pohtia yrityksensä Reilu Hallinto Oy:n kohtaloa. Räsänen-Virtanen oli pyörittänyt omaa taloushallinnon yritystään lähes parikymmentä vuotta ja toivoi sekä yrityksen, että sen asiakkaiden puolesta liiketoiminnan jatkoa. Sopivan ostajan ilmaantuessa yrittäjä tarttui puhelimeen saadakseen Jukan Lakiasiaintoimisto Pakkaselta neuvonantajakseen yrityskauppoihin. Yrityksen vaihtaessa omistajaa on tärkeää saada prosessiin mukaan ulkopuolinen asiantuntija sovittamaan yhteen myyjän ja ostajan toiveet ja nostamaan esiin seikkoja, joita maallikko ei välttämättä hoksaa kauppoja suunnitellessa huomioida.

Suomen suurimpiin kellosepänverstaisiin lukeutuvan Watch Service Finland Oy:n taustalla on suomalaista käsityötaituruutta 40-luvulta lähtien. Toimitusjohtaja Antti Kuitto on perinyt ammatin isältään ja isänisältään: viitisen vuotta sitten hän lähti tehostamaan liiketoimintaa perustamalla nykyisen yrityksensä, jonka toimenkuvaan kuuluu perinteisen kellohuollon lisäksi suurien sveitsiläisten kellotalojen edustamista, laitteiden maahantuontia ja varaosien ja palveluiden myymistä eteenpäin. Lakiasiaintoimisto Pakkasen asiakkaaksi Watch Service Finlandin toi juuri isojen kansainvälisten yhteistyökumppanien jättimäisten sopimusnivaskojen läpikäynti. Sittemmin Lakiasiaintoimistosta on tullut yrityksen luottokumppani monenlaisissa eteen tulleissa tilanteissa. Ongelmatilanteissa tarvitaan usein nopeaa toimintaa, jolloin on ehdottoman tärkeää, että yrityksellä on olemassa luotettava juridinen kumppani.  “Silloin pystytään samantien keskittymään itse ongelmanratkaisuun, eikä aikaa tarvitse hukata perusasioiden läpikäyntiin”, Kuitto linjaa.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Lakiasiaintoimisto Pakkanen Oy

0400 997 471 | myynti@pakkanenlaki.fi

Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki