matala kuva

Toimistomme trainee, IPR-juridiikkaan erikoistuva oik. yo. Tuulia Heiskanen analysoi musiikkiteollisuuteen, erityisesti samplaamiseen, liittyvää oikeuskäytäntöä EU:ssa ja Yhdysvalloissa.

- - -

Suomessakin musiikintuottajien pitää olla varuillaan, sillä tekijänoikeusloukkaukseen syyllistynyt voi saada maksettavaksi isojakin korvauksia. Euroopan tuomioistuin vahvistaa, että jopa kolmen sekunnin rytmisekvenssi voi saada tekijänoikeussuojan. Saman kannan lainaamiseen ottaa Los Angelesin valamiehistö julistaessaan pop-artisti Katy Perryn “Dark Horse” -hitin plagiaatiksi. 

 dj

Teknologian kehitys luo uusia oikeudellisia haasteita. Esimerkiksi kopioiminen ja muokkaaminen ovat mahdollista nykyteknologialla aivan eri mittakaavassa kuin aikaisemmin. Siksi erityisesti immateriaalioikeuksien saralla on tarvetta uudelle lainsäädännölle ja oikeuskäytännölle. Lainsäätäjien ja tuomareiden haasteena on luoda tasapaino immateriaalioikeuksien ja taiteen ja ilmaisun vapauden välille. 

Isojoki on parintuhannen asukkaan kunta Etelä-Pohjanmaalla. Sen johdossa on reilun vuoden paiskinut hommia kolmikymppinen paluumuuttaja Juha Herrala. Pienen kunnan hallinto vaatii tekijöiltään ennakkoluulotonta asennetta tarttua toimeen kaikenlaisissa asioissa konkreettisista yksityiskohdista kunnan kehittämisen suuriin linjoihin. Herrala on ehtinyt ensimmäisen vuotensa aikana pistää pyörät pyörimään vauhdilla ja Lakiasiaintoimisto Pakkanen on ollut pienen kunnan apuna esimerkiksi pöytälaatikossa pölyttyneen osakeyhtiön alasajossa, sekä toteuttanut due diligence -selvityksen vanhuksille vuokra-asuntoja rakennuttaneen yhdistyksen toiminnasta. Näin kunta pystyi ottamaan yhdistyksen toiminnan kontolleen ilman pelkoa yllätyksistä. Isojoella on oltu hyvin tyytyväisiä Lakiasiaintoimisto Pakkasen luotettavaan, osaavaan ja aktiiviseen toimintaan.

Vaikka vakinaista asuntoa ry on jo yli 30 vuotta asunnottomien asialla toiminut yhdistys. Aikoinaan vapaaehtoistoiminnasta liikkeelle lähteneen VVA:n toimintaa organisoi tällä hetkellä toiminnanjohtaja Sanna Tiivola. Lakiasiaintoimisto Pakkanen on toiminut VVA:n lakiasioihin liittyvänä kumppanina tähän mennessä sopimusasioissa ja taloushallinnon toimijan kilpailutuksessa.Tiivola kiittelee yhteistyössä erityisesti asiakkaan kohtelemista yksilöllisesti: "meidän erityistoiveemme kuultiin ja huomioitiin".

Avustimme Hollolan kuntaa kiinteistökauppakokonaisuudessa, jossa kaupan kohteena olivat tehostetun palveluasumisen yksikkö Koivukoto, käytöstä poistettu vanhainkoti Koivukodon vierestä, Hämeenkosken vanha kunnantalo sekä Hämeenkosken terveysasema. Kauppasumma oli kokonaisuudessaan noin 3 miljoonaa euroa. Avustimme kuntaa kauppaan liittyvissä juridisissa asioissa, neuvotteluissa, asiakirjojen laatimisessa sekä kansalliseen ja EU-kilpailuoikeus- ja valtiontukisääntelyyn liittyen.

Avustimme Hämeenkosken Biolämpö Oy:tä lämpöliiketoiminnan myynnissä One1 Oy:lle. Kauppaan kuului varsinaisen liiketoiminnan lisäksi Hämeenkosken taajama-alueella olevat biolämpölaitokset.

 

Hämeenkosken Biolämpö Oy:n toimitusjohtaja Reijo Reponen piti yhteistyötä tehokkaana ja joustavana. ”Lakiasiaintoimisto Pakkasen osaaminen yrityskaupoissa ja energia-alan ominaispiirteiden tuntemus olivat merkittävä osa yrityskaupan onnistumista, ja saimme apua myös neuvotteluihin aina kun sitä tarvitsimme”, Reponen toteaa.

Lakiasiaintoimisto Pakkanen Oy

0400 997 471 | myynti@pakkanenlaki.fi

Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki