matala kuva

Vuodenvaihteessa 2016-2017 tamperelainen Winled Oy sai paremman joululahjan kuin oli uskaltanut toivoakaan: valaistusalan yrityksen tekemä joukkorahoituskampanja tuotti yli 200 000 euroa isomman potin kuin mitä alunperin lähdettiin hakemaan. Sijoituspalveluyhtiö Invesdorin kautta toteutetun kampanjan tavoitteena oli kerätä pääomaa yrityksen kansainvälistymissuunnitelmien toteuttamiseksi. Winledillä koettiin myös tärkeäksi saada osakkaiksi arkkitehteja ja sähköalan ammattilaisia, jotka oikeasti käyttävät yrityksen tuotteita ja palveluita. Joukkorahoituskampanja oli ensimmäinen sekä Winledille, että sen kehitysjohtajalle Panu Rekilälle, joten lakiasiaintoimisto Pakkasen tuki ja juridinen apu olivat välttämättömiä prosessin onnistumiseksi. Rekilä kertoo prosessin olleen opettavainen ja kehottaa huolelliseen suunnitteluun. Rekilä suosittelee joukkorahoituksen hakemista erityisesti yrityksille, joiden tuotteet ja palvelut ovat tavalliselle kuluttajalle tuttuja tai samaistuttavia, kuten vaikkapa ravintoloille. Invesdorin kautta rahoitusta ovat hankkineet esimerkiksi Helsingin Kauppatorin merikylpylä Allas Sea Pool ja pietarsaarelainen hampurilaisravintolaketju Friends&Burgers. Joukkorahoitus on kaikille avoin sijoitusmuoto. Esimerkiksi Invesdorin sivujen kautta kuka tahansa voi ostaa osakkeen itseään kiinnostavasta sijoituskohteesta.

Kela pudotti viime syksynä tulkkaus- ja viestintäalan toimijoille melkoisen pommin uudistaessaan hankintaansa niin, ettei enää hyväksykään kaikkia toimijoita palveluntarjoajikseen. Lakiasiaintoimisto Pakkanen valikoitui Viittomakielialan Osuuskunta Vian kumppaniksi heti monimutkaisen tarjouspyynnön tultua julki.

Helsinkiläinen isännöintitoimisto Isännät Oy on löytänyt Lakiasiaintoimisto Pakkasesta itselleen ammattitaitoisen kumppanin, jonka puoleen on helppo kääntyä kaikenlaisissa asumiseen liittyvissä tapauksissa.

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme toimineet Danske Finance Oy:n oikeudellisena neuvonantajana vaativissa rahoitus- ja vakuusjuridiikan sekä riskienhallinnan toimeksiannoissa.

Lakiasiaintoimisto Pakkanen avusti Savitaipaleen kuntaa kiinteistön kaupassa.

Lakiasiaintoimisto Pakkanen Oy

0400 997 471 | myynti@pakkanenlaki.fi

Bulevardi 7, 00120 Helsinki